Ostatnio dużo się mówi o awokado i o tym, że warto wprowadzić je do swojej diety. Czysta prawda. Awokado to jedno z najbardziej wartościowych źródeł zdrowych kwasów tłuszczowych, w tym omega 3. Korzyści jest mnóstwo – awokado wspomaga pracę serca, reguluje ciśnienie, usprawnia wchłanianie substancji odżywczych, poprawia wzrok, wygląd skóry, pomaga w walce z otyłością, likwiduje stany zapalne… Właściwie można wymieniać i wymieniać.
Nie o tym jednak chcę pisać. Ostatnio moja siostra zadała mi pytanie – ale co właściwie z tym awokado można zrobić? No to już odpowiadam – mam nadzieję, że informacja ta przyda się Wam wszystkim. Polecam sprawdzony przepis na guacamole – Meksykańska dawka zdrowia, czyli przepis na guacamole!
Zakładam również temat na naszym Forum – przepisy z awokado, gdzie mam nadzieję, zbierzemy sporą ilość przepisów na sałatki, pasty, dipy!
Awokado to wspaniały owoc, którego warto jeść jak najczęściej. 😉
TIK? Tak! » 5 sposobów na awokado
[…] Źródło:http://alwaysfit.pl/5-sposobow-na-awokado/ […]
Super artykuł i podejście do tematyki. Polecamy do tej zdrowej żywności równie zdrową yerba mate green. Zapraszamy na blogi http://www.yerbastory.pl, http://www.mategreen.pl
Awokado samo w sobie jest mdłe, ale jako dodatek czy pasta – idealne :)))))
Uwielbiam awokado – trudno było namówić mi na nie dzieciaki, bo skarżyły się, że jest mdłe, ale dzisiaj nie odmawiają kanapek do szkoły z awokado zamiast tradycyjnego masła. Ja na ogół jadam samo awokado jako takie; kroję na pół i wyjadam łyżeczką jak kiwi. Pycha (: