Jak Wam minął słoneczny, wiosenny weekend? Mam nadzieję, że aktywnie 😉

Dzisiaj rano, przez przypadek dowiedziałam się, że 31 marca to Światowy Dzień Budyniu (czego to ludzie nie wymyślą). Wiadomość tak przypomniała mi o przepisie, którym już dawno miałam się podzielić – czekoladowy krem z kaszy jaglanej i awokado.

Budyń (krem) jadłam już jakiś czas temu – jednak dobrze pamiętam – był przepyszny. Do tego zdrowy i prosty w wykonaniu.

czekoladowy budyn z kaszy jaglanej i awokadoSkładniki :

Ugotowana kasza jaglana – 5 łyżek (ok. 30 g nieugotowanej)

Awokado – 1/2

Miód – 1 łyżka

Kakao – 1 łyżka

 

 

Wykonanie :

Nic prostszego – wszystkie składniki należy razem zblendować. Na sam wierzch możesz dodać orzechy, owoce lub marmoladę.

Czekam na Wasze przepisy – puddingi, budynie, kremy. Podziel się nimi na naszym forum.

Polecam również :

Zdrowy pudding czekoladowy i mus czekoladowy z serem ricotta!

czekoladowy budyn z kaszy jaglanej i awokado

Smacznego!