Jeden z najlepszych przepisów jakie ostatnio wynalazłam. Już udało  mi się spróbować – przepyszne i bardzo pożywne. Świetnie nadaje się na śniadanie czy wartościową kolację. Co jest w  tym najlepszego – babeczki można wziąć ze sobą wszędzie.

jajeczne babeczki z pieczarkami i szpinakiem

Składniki:

  • Oliwa z oliwek
  • Szpinak – ok. 300 g
  • Pieczarki – ok. 200 g
  • Jajka – 4
  • Starty ser mozzarella  – 1 szklanka

 

Wykonanie:

Pieczarki podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek (ok. 5-6 min). Przełóż pieczarki do miski. Do tej samej patelni włóż szpinak, dodaj troszkę wody i duś go przez 3-4 minuty.

W osobnej misce roztrzep jajka. Dodaj pieczarki, szpinak (bez dodatku wody) i ser. Dopraw solą i pieprzem. Możesz dodać ziół.

Całość wylewamy do formy na babeczki. Pieczemy w piekarniku (180-200 stopni) do momentu, aż zetną się jajka (ok 25 -30 min).

I gotowe:)

 

SMACZNEGO!